Gevulde portobello met spinazie en oude kaas

Ben je op zoek naar een lekker voorgerecht voor je etentje? Maak dan eens gevulde portobello met spinazie en oude kaas. Lekker pittig en prima geschikt voor een luxe diner.

Moet je een keukenprinses zijn om dit voorgerecht te maken? Zeker niet, het recept is eenvoudig en prima te doen, ook voor mensen met weinig keukenervaring.

Dit is het recept voor een lekker voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten voor gevulde portobello’s met spinazie

  • oude kaas

    oude kaas op de gevulde portobello

    4 portobello’s

  • 150 gram spinazie a la crème uit de diepvries
  • 50 gram feta
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding van gevulde portobello met spinazie en oude kaas

  • De oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • De spinazie laten ontdooien
  • Snij voorzichtig de steeltjes uit de portobello’s en hak de steeltjes heel fijn
  • Het sjalotje snipperen

sjalotjes-klein

 

  • In een koekenpan de gehakte portobello steeltjes en het sjalotje bakken met een beetje olijfolie, knoflook na 3 minuten toevoegen en totaal 5 minuten bakken
  • Haal de pan van het vuur
  • De feta in kleine blokjes snijden
  • De spinazie en de feta ook in de pan doen bij de steeltjes en uien
  • Klop het ei los en doe dat ook bij het mengsel en roer alles goed door elkaar
  • De portobello’s schoonmaken met een borsteltje of stukje keukenpapier en aan de buitenkant met een kwastje insmeren met een beetje olijfolie
  • Vul de 4 portobello’s met dit mengsel en strooi de geraspte oude kaas over de vulling
  • Zet de grote paddenstoelen op een bakplaat en zet ze in de oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de gevulde portobello’s klaar

Leave a Reply