Makkelijk voorgerecht: gevulde portobello met brie en salami

Dit is een heel lekker en tevens makkelijk recept voor gevulde portobello’s als voorgerecht. We gaan de portobello vullen met een mengsel van brie en salami. De brie smaakt heerlijk zacht en romig terwijl de salami juist een lekkere zoute pittige smaak heeft.

Ik gebruik dit recept graag als voorgerecht. Het maken van dit voorgerecht zal je niet veel tijd kosten: na ongeveer 10 minuten zijn de gevulde mega champignons klaar om in de oven te gaan. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Ingrediënten voor portobello met brie uit de oven

  • 4 portobello champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepeltje verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram brie
  • 100 gram salami
  • Beetje olijfolie

Brie uit de oven is eigenlijk altijd wel een succes

Brie uit de oven is eigenlijk altijd wel een succes

Hoe maak je een lekkere portobello uit de oven klaar?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De portobello’s schoonmaken met een stukje keukenpapier of een champignonborsteltje
  • Snij het steeltje uit de portobello’s en vet het hoedje van de portobello’s aan de buitenkant in met een beetje olijfolie
  • De steeltjes heel fijn hakken

portobello

portobello

  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • In een koekenpan met een beetje olijfolie de sjalotjes kort bakken samen met de fijngesneden portobello steeltjes
  • Op het laatst nog even een geperst teentje knoflook toevoegen en mee verwarmen
  • De brie in heel kleine blokjes snijden (met grote blokken in het moeilijk om de portobello te vullen)
  • De salami ook heel fijn snijden
  • Vul nu de portobello’s met de gefruite sjalotjes, bieslook, blokjes brie en salami
  • Zet de gevulde portobello’s in een ovenschaal
  • De ovenschaal kan nu de voorverwarmde oven in en na ongeveer 20 minuten is je voorgerechtje klaar

In plaats van salami kun je ook bijvoorbeeld gebakken bacon gebruiken, de bacon kan je mooi meteen meebakken met de sjalotjes.

Ik serveer altijd maar 1 gevulde portobello per persoon. Zeker deze versie, want zowel de brie als de salami komen hard aan, je moet niet na het voorgerecht al helemaal vol zitten.

Leave a Reply