Portobello met geitenkaas en spek uit de oven

Dit is het lekkerste recept voor gevulde portobello’s met heerlijke geitenkaas, honing en spek uit de oven. Het is een prima voorgerecht voor dat luxe dinertje binnenkort of wat dacht je van je voorgerecht voor de kerstdagen?

Prima keuze, je kunt dit voorgerecht namelijk overdag al voorbereiden zodat je tijdens je dinertje lekker je handen vrij hebt, je hoeft dan alleen nog maar de oven voor te verwarmen en dan de reuze champignons in de oven te schuiven.

gevulde portobello met geitenkaas
gevulde portobello met geitenkaas

Recept voor 4 heerlijke voorgerechten

Boodschappenlijstje voor gevulde portobello’s met geitenkaas en spek

  • 4 portobello’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 50 gram ontbijtspek in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels honing
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout (versgemalen)
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Geitenkaas kun je vaak kopen met een smaakje, bijvoorbeeld geitenkaas met honing. Voor dit recept kun je het beste de gewone naturel zachte geitenkaas gebruiken. Die honing voegen we zelf wel toe.

Hoe maak je dit heerlijke reuzechampignon voorgerecht klaar?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  •  Snij de steeltjes uit de portobello’s en hak het steeltjes fijn
  • De hoedjes schoonmaken met een borsteltje of een stukje keukenpapier
  • Smeer de hoedjes in met een beetje olijfolie (aan de buitenkant)
  • Rode ui snipperen
  • Ontbijtspek fijn snijden
  • In een koekenpan de steeltjes, sjalotjes, ontbijtspek en knoflook even opbakken (5 minuten)
uitgebakken spek maakt het lekker pittig
uitgebakken spek maakt het lekker pittig
  • In een kommetje de geitenkaas losroeren met twee theelepels honing en dan het mengsel uit de koekenpan erbij doen met de oregano, peper en zout
  • Alles goed door elkaar mengen
  • Vul nu de hoedjes met het mengsel
  • Zet de hoedjes (met de open kant naar boven) in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de gevulde portobello’s klaar

7 Comments

  1. Dankjewel voor dit recept, Heb het gemaakt als een tapas gerecht. Vee complimenten over gehad terwijl het zo simpel is.

  2. Mmm! Onze (jonge) kinderen vonden het zelfs ook lekker, terwijl ze normaal niet zo van champignons en zwammen zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.