Recept gevulde portobello met gorgonzola en spekjes

Maak nu zelf een geweldig voorgerecht met slechts een paar ingrediënten: portobello’s, gorgonzola en uitgebakken spekjes…. That’s all. Het recept is dus super eenvoudig om te maken en het smaakt heerlijk.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het een vrij machtig voorgerecht is. Laat dus even wat tijd tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht en gebruik deze entree bij voorkeur als je hoofdmaaltijd vrij licht is.

Ingrediënten voor portobello met gorgonzola en spekjes

  • 4 portobello’s
  • 125 gram gorgonzola
  • Half pakje gerookte spekjes

uitgebakken spek maakt het lekker pittig

uitgebakken spek maakt het lekker pittig

Bereiding van dit recept voor portobello met gorgonzola

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Maak de portobello’s schoon en haal het steeltje uit de hoedjes
  • Haal de lamellen uit de hoedjes (gaat makkelijk met de botte kant van een aardappelmesje)
  • In een koekenpan de spekjes uitbakken en even laten uitlekken op een stukje keukenpapier
  • De gorgonzola in kleine blokjes snijden
  • Vul de hoedjes met de gorgonzola en schep op iedere portobello een paar uitgebakken spekjes
  • Zet de hoedjes in een ovenschaal en zet de hoedjes een kwartier in de voorverwarmde oven
  • Serveer de gevulde portobellos met blauwe kaas en spekjes direct

gevulde portobello met gorgonzola en uitgebakken spekjes

gevulde portobello met gorgonzola en uitgebakken spekjes

Zelf ben ik gek op gorgonzola en eigenlijk alle blauwader kazen maar niet iedereen is daar even gek op. Het is een acquired taste, of in goed Nederlands: een verworven smaak. Kinderen vinden het meestal niet zo lekker maar ook veel volwassenen kunnen de smaak (nog) niet waarderen. Ik maak deze variant alleen als ik zeker weet dat mensen graag dit soort kazen eten. Voor een relatief onbekende groep zou ik liever een andere smaak kiezen. Er staan meer dan voldoende lekkere andere recepten op deze site.

Nogmaals: het is heerlijk, maar alleen voor echte liefhebbers.

 

Leave a Reply