Recept gevulde portobello met rauwe ham als voorafje

Je hebt wel eens van die dagen waarop je eens flink wil uitpakken in de keuken. Je gaat zomaar eens een lekker voorafje maken op een gewone werkdag. Normaal ben je al blij als je zelfgemaakt hoofdgerecht op tafel weet te toveren maar soms heb je zin in meer, of je hebt iets te vieren.

Goed nieuws: dit recept kost je maximaal 5 minuten voorbereidingstijd en toch zet je een lekker en bijzonder voorgerecht op tafel. Lekker eten hoeft dus helemaal niet veel tijd te kosten.

Dit recept is voor een voorgerecht voor 4 personen

rauwe ham voor de portobello

gevulde portobello met rauwe ham

Ingrediënten voor gevulde portobellos met rauwe ham en mozzarella

  • 4 portobello’s
  • 2 grote bollen mozzarella
  • 6 gedroogde tomaten
  • 4 plakjes rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham, of serranoham)
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Pijnboompitjes (optioneel)

Hoe maak je binnen 5 minuten een lekker voorgerecht?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de portobello’s schoon met een borsteltje of met een keukenpapiertje
  • Snij met een keukenmesje het steeltje uit de hoed van de portobello
  • De hoed aan de buitenkant insmeren met wat olijfolie
  • Rauwe ham in dunne reepjes snijden
  • Gedroogde tomaatjes in kleine stukjes snijden
  • Mozzarella in blokjes snijden
  • Mozzarella, ham en tomaat in een kommetje goed vermengen en naar smaak wat versgemalen peper toevoegen
  • Vul nu de portobello’s met dit mengsel
  • Zet de gevulde portobello’s in een ovenschaal en doe die in de voorverwarmde oven
  • Na een kleine 15 minuten is je voorgerecht klaar

Tip: ik strooi er graag nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen. Vorige keer waren pitjes op en toen heb ik wat pistachenootjes gebruikt (even grof hakken) en dat was ook heel erg lekker.

 

Leave a Reply