Voorgerecht portobello met Parmezaanse kaas uit de oven

Ben je op zoek naar een lekker luxe voorgerecht maar wil je niet uren in de keuken staan? Dan heb ik hier de oplossing: gevulde portobello uit de oven.

Er staan op deze site heel veel lekkere recepten voor gevulde portobellos en deze keer gaan we de portobello vullen met verse groente en lekkere roomkaas. Een vegetarisch voorgerecht dus.

Dit recept is voor 4 personen (als voorgerecht)

voorgerecht gevulde portobello met parmezaanse kaas

voorgerecht gevulde portobello met parmezaanse kaas

Wat heb je nodig voor dit luxe voorgerecht?

  • 4 portobello’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje roomkaas met knoflook en kruiden
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 rode paprika
  • 1  rode ui
  • Peterselie als garnering
  • Versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je portobello’s met Parmezaanse kaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De portobello’s schoonmaken met een borsteltje of stukje keukenpapier
  • De steeltjes uit de portobello’s snijden
  • Paprika en ui en portobello steeltjes in blokjes snijden
  • In een koekenpan met wat olijfolie de ui, paprika en steeltjes roerbakken, later nog de knoflook toevoegen
  • Doe de groente nu in een kommetje en roer de roomkaas er doorheen, als het goed is heb je nu een stevig papje, peper naar smaak toevoegen
  • Vul de portobello met het roomkaas mengsel
  • Bestrooi de portobello’s met de Parmezaanse kaas
  • Zet de portobello’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn de portobello’s klaar om te serveren
  • Garneer met een beetje peterselie
  • Eet smakelijk!

Latest Comments

Leave a Reply