Gevulde portobello met boursin ,spek en paprika

Trek in  een lekker voorgerecht met Boursin, spek en paprika? Lees dan snel verder! Het recept voor deze gevulde portobello’s is heel eenvoudig dus ook al ben je niet een echte keukenprins (of prinses) een lekker voorgerecht heb je zo gemaakt en wedden dat iedereen onder indruk zal zijn?

De ingrediënten zijn heel eenvoudig: portobello, rode ui, paprika, Boursin en wat plakjes spek, veel meer heb je niet nodig.  Hieronder staat de volledige lijst met ingrediënten. Het recept is goed voor 4 personen.

Boodschappenlijstje voor heerlijke gevulde portobello

  • 4 portobello’s
  • 4 eetlepels Boursin
  • Halve rode paprika
  • 1 rode ui
  • Peper en zout
  • Snufje paprikapoeder
  • 1 lente-ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes gerookt spek

Hoe maak je van portobello’s met Boursin een lekker voorgerecht?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De stelen uit de portobello’s snijden en deze heel fijn hakken
  • De portobellohoedjes  schoonmaken met een borsteltje en aan de buitenkant insmeren met een beetje olijfolie
  • Rode ui schoonmaken en snipperen
  • Paprika schoonmaken (zaadlijsten er uit halen) en in kleine blokjes snijden
  • Lente-ui in ringetjes snijden
  • In een koekenpan met een beetje olijfolie de steeltjes, paprika en uien zachtjes opbakken (5 minuten) met wat paprikapoeder erbij, als laatste de lente-ui erbij doen en die nog 3 minuten meebakken
  • Vul alle hoedjes nu met een eetlepel Boursin
  • Schep in ieder hoedje wat van de gebakken groente
  • Leg op iedere portobello een reepje gerookt spek
  • Leg de portobello’s op een bakplaat en zet die in de voorverwarmde oven
  • Na 15 minuten in de oven zijn je gevulde portobello’s klaar
  • Warm serveren

2 Comments

  1. Op de bakplaat leggen ging helemaal mis, portobello zwart aan de onderkant en rest slappe hap, had deze onder in de oven geplaatst, wat deed ik fout?

Laat een reactie achter aan Marita Antwoord annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.