Gevulde portobello met brie, honing en walnoten

Portobello’s kan je met van alles vullen. Gevulde portobello met brie is een heerlijk voorgerecht, en het zal zeker niet misstaan bij een luxe dinertje thuis of bij de kerstmaaltijd.

Het heeft wel iets van luxe, een portobello. Portobello’s zijn eigenlijk niets anders dan uit de kluiten gewassen champignons. Het maken van zo’n lekker voorgerecht lijkt wellicht ingewikkeld, maar in werkelijkheid is het eigenlijk super eenvoudig.

Dit recept is goed voor een voorgerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig voor het maken van gevulde champignons met brie?

  • 4 portobello’s
  • 1 sjalotje
  • Handje gepelde walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 100 gram brie
  • 2 eetlepels honing
  • Peper en zout naar smaak
honing met gesmolten brie
Dat lepeltje honing in combinatie met de gesmolten brie maakt dit voorgerecht hemels lekker

Hoe maak je gevulde portobello met brie en walnoten?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De steeltjes uit de portobello’s snijden en de steeltjes heel fijn hakken
  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • In een koekenpan de sjalotjes en de steeltjes met de knoflook even opbakken (5 minuten) breng op smaak met wat peper en zout
  • Ondertussen de brie in kleine blokjes snijden
  • Walnoten grof hakken
  • De hoedjes van de portobello’s schoonmaken met een borsteltje en aan de buitenkant even insmeren met wat olijfolie
  • De sjalotjes en steeltjes in de hoedjes doen van de portobello’s
  • De blokjes brie en de walnoten ook in de hoedjes doen
  • Honing over de hoedjes verdelen
  • Beetje verse bieslook over de grote champignons verdelen
  • Zet de gevulde portobello’s nu op een bakplaat en schuif de plaat in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de portobello’s klaar
  • Serveer ze warm op een bordje (eventueel met wat aangemaakte sla)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.