Gevulde portobello met gehakt

Als je champignons kan vullen met gehakt dan kan dat natuurlijk ook met portobello’s. Lekker met wat knoflook, een preitje en wat sjalotjes. Bovenop doen we wat kaas zodat die lekker kan smelten in de oven. Loopt het water je al in de mond?

Ingrediënten voor gevulde portobello’s met gehakt

  • 4 portobello’s
  • 200 gram rundergehakt
gevulde portobello met gehakt
gevulde portobello met gehakt
  • 1 eetlepel tacokruiden (zakje casa fiesta of iets degelijks)
  • 2 sjalotjes
  • 1 dunne prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels geraspte pittige kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

 Hoe maak je heerlijke gevulde portobello met gehakt?

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De steeltjes uit de portobello’s snijden en de portobello netjes uithollen
  • De hoedjes van de portobello aan de buitenkant insmeren met wat olijfolie
  • Het gehakt lekker kruiden met de tacokruiden
  • Sjalotjes pellen en snipperen
  • Preitje schoonmaken en in heel dunne halve ringetjes snijden
  • Knoflook persen
  • Nu de knoflook, prei en sjalotjes door het gehakt kneden
  • Vul de portobello’s met dit gehaktmengsel
  • Op het gehakt leggen we wat geraspte kaas
  • Zet de portobello’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Bak de portobello gevuld met gehakt gaar in 25 minuten (midden van de oven)
  • Serveer de portobello’s warm

Zo zie je maar dat je met weinig middelen wel een heerlijk luxe voorgerecht kunt maken met portobello’s

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.