Gevulde portobello met spinazie en MonChou in gorgonzolasaus

Ik ben zelf dol op gorgonzola, en dat is te merken ook aan alle recepten die ik op deze site zet. Tsja, ik laat me toch een beetje leiden door wat ik ooit zelf heb gemaakt of heb geproefd. Dus voor de liefhebbers weer een lekker recept voor gevulde portobello met gorgonzola, maar deze keer maken we een gorgonzola sausje waar de portobello in laten ‘zwemmen’

Perfect recept voor de feestdagen die er toch weer aan zitten te komen. Het is een lekker vegetarisch voorgerecht waar echte Bourgondiërs hun vingers bij aflikken.

In plaats van gorgonzola kun je ook best een andere kaas gebruiken

In plaats van gorgonzola kun je ook best een andere kaas gebruiken

Ingrediënten voor gevulde portobello met spinazie en MonChou in gorgonzolasaus

  • 2 portobello’s
  • 100 gram MonChou
  • 200 gram spinazie uit de diepvries
  • 1 klein sjalotje
  • Peper en zout
  • 100 gram gorgonzola
  • Half flesje kookroom
  • Handje pijnboompitjes
  • 1 theelepel boter

Hoe maak je gevulde portobello in een gorgonzola sausje?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Het steeltje uit de portobello halen en portobello voorzichtig een beetje leegschrapen met een theelepeltje
  • Doe een beetje boter in de pan en snipper ondertussen het sjalotje, bak het sjalotje in de boter
  • Doe de spinazie ook in de koekenpan tot de spinazie helemaal ontdooid is
  • Eventueel kookvocht weg laten lopen
  • Meng de spinazie met de MonChou in een kommetje en breng op smaak met een beetje peper en zout
  • Vul de portobello’s met dit mengsel
  • Zet de gevulde portobello’s in een ovenschaal (opening naar boven natuurlijk)
  • Na ongeveer een kwartier zijn ze gaar
  • Ondertussen maken we een makkelijk gorgonzolasausje: in een pannetje de kookroom verwarmen
  • De gorgonzola in blokjes snijden en laten smelten in de kookroom
  • De pijnboompitjes rooster je eventjes in een droge koekenpan
  • Schep op ieder bordje een flinke lepel gorgonzolasaus
  • Leg de gevulde portobello in het midden en garneer de portobello met wat geroosterde pijnboompitjes

Meer is het niet, maar lekker dat het is! Kan je echt indruk mee maken op je gasten komende kerstdagen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.