Gevulde portobello’s met port salut

Zo met de winter voor de deur heb ik altijd meer trek in paddenstoelen, champignons en portobello’s. Er lijkt ook altijd wat meer tijd te zijn voor lekker kokkerellen. Deze  keer maakte ik portobello’s uit de oven met lekkere Port Salut kaas.

Port salut is een lekker zacht kaasje en deze kaas kan prima gebruikt worden in warme gerechte zoals bijvoorbeeld gevulde portobello uit de oven. De Port Salut is van oorsprong een abdijkaas.

gevulde portobello met Port Salut

gevulde portobello met Port Salut

Ingrediënten voor gevulde portobello’s met port salut

  • 4 portobello’s
  • 1 ui
  • Halve rode paprika in kleine blokjes
  • Zongedroogde tomaat in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • Handje fijngesneden prei
  • Olijfolie
  • 4 kleine puntjes port salut

Hoe maak je een heerlijk voorgerecht met portobello’s en port salut?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de portobello’s schoon en smeer ze in met een beetje olijfolie
  • Zet portobello’s zonder vulling vast 15 minuten in de oven
  • Haal de portobello’s uit de oven en snij het steeltje er uit
  • Steeltjes fijn snijden en even roerbakken samen met de ui, knoflook, paprika en prei
  • Vul nu de portobello’s met het mengsel
  • Leg de port salut bovenop
  • Zet de gevulde portobello’s nog 5 a 10 minuten terug in de oven zodat de port salut lekker kan smelten
  • Als de kaas gesmolten is dan is luxe voorgerecht klaar om te serveren

Ps. dit recept gebruik ik ook wel eens als hoofdgerecht. Dan serveer ik er een lekkere salade bij. Wat dacht je van een lekkere  rucola salade er naast? http://www.rucola-salade.nl/ Vooral de rucola salade met peer en blauwe kaas is heel erg lekker. http://www.rucola-salade.nl/rucola-salade-met-peer-en-blauwe-kaas-en-een-dressing-met-ahornsiroop/

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.