Portobello met geitenkaas en olijven

Dit is een recept voor heerlijke Griekse portobello’s. Heerlijk gevuld met geitenkaas en olijven en andere heerlijkheden. Het is een lekker vegetarisch luxe voorgerecht. Waan je even op een Grieks eiland, lekker bij ondergaande zon. Moeilijk om zelf te maken? Helemaal niet!

Dit is een recept voor 4 personen

Wat heb je allemaal nodig voor dit voorgerecht?

  • 4 portobello’s
  • 125 gram verse zachte geitenkaas
  • Handje zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 eidooier
  • Beetje paneermeel
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout (versgemalen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
olijfbomen
koop lekkere verse olijven (vaak het lekkerste op de markt of bij kleine Turkse winkeltjes)

Hoe maak je Griekse portobello’s?

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • Maar de portobello’s schoon met een borsteltje en snij de steeltjes er uit, de buitenkant insmeren met een beetje olijfolie
  • De steeltjes fijn snijden
  • Sjalotje pellen en snipperen
  • in een koekenpan de steeltjes, sjalotje en knoflook even kort stoven met wat olijfolie
  • de gebakken groente doe je daarna in een kommetje
  • de olijven in plakjes snijden
  • de tijm van het takje rissen en fijn hakken
  • de geitenkaas verbrokkelen
  • de geitenkaas, olijven, tijm, eidooier en Parmezaanse kaas bij de uien en steeltjes voegen en goed vermengen met elkaar
  • vul de portobello’s met dit mengsel
  • bovenop de pijnboompitjes leggen met wat paneermeel
  • Bak de portobello’s nu gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten
  • Serveer dit voorgerecht warm

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.