Portobello recept met een vleugje Italië

Portobello recepten zijn er in overvloed, je kunt deze reuze kastanjechampignons met van alles en nog wat vullen. Dit recept is voor gevulde portobello met tomaat en mozzarella. Een lekker vegetarisch voorgerecht dus.

In dit recept gebruik ik ook pijnboompitjes, die worden makkelijk zwart in de oven dus dat los ik op door de even te roosteren in de koekenpan en dan leg ik ze last minute pas op de gevulde portobello.

Dit is een recept voor 4 personen (voorgerecht)

recept portobello met italiaanse ingredienten
recept portobello met italiaanse ingredienten

Ingrediënten voor Italiaanse portobello’s

  • 4 portobello’s
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • Beetje gedroogde oregano
  • 1 grote bol mozzarella
  • 1 grote stevige tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • Handje zwarte olijven zonder pit
  • 4 theelepels groene pesto
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je lekkere gevulde portobello’s als voorgerecht?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De portobello’s schoonmaken met een borsteltje of met een stukje keukenpapier (in ieder geval niet onder de kraan)
  • De steeltjes uit de portobello’s snijden
  • De buitenkant van het hoedje insmeren met wat olijfolie
  • Het hoedje aan de binnenkant insmeren met een beetje pesto
  • Zet de hoedjes op een ovenschaal en zet ze vast even in de voorverwarmde oven (5 minuten)
  • Ondertussen de mozzarella in plakjes snijden, tomaat in blokjes snijden, en de olijven ook in plakjes snijden
  • Deze ingrediënten even mengen in een kom en wat oregano en knoflook toevoegen
Je kunt natuurlijk ook verse oregano gebruiken
Je kunt natuurlijk ook verse oregano gebruiken
  • De portobello’s uit de oven halen en vullen met het mengsel
  • De portobello’s kunnen nu weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten
  • Ondertussen in een droge koekenpan even de pijnboompitjes roosteren
  • Als de portobello’s uit de oven komen met de pijnboompitjes garneren en direct warm serveren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.