Portobello van de BBQ met geitenkaas en honing

Gevulde portobello op de BBQ is super lekker en een welkome variant voor de enorme hoeveelheid vlees die je normaal op de BBQ gooit. Ook een handig recept als een BBQ feestje wil organiseren en je weet dat er vegetariërs bij zijn.

Portobello met geitenkaas en honing is trouwens niet alleen voor de vegetariërs hoor, ook vleeseters vinden het een super lekker gerechtje.

portobello BBQ

portobello BBQ

Ingrediënten voor portobello met geitenkaas van de barbecue

  • 4 portobello’s
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 theelepels vloeibare honing
  • Beetje olijfolie

Hoe maak je portobello op de BBQ?

  • Maak de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier
  • Het steeltje uit de portobello snijden
  • Buitenkant van het hoedje lichtjes insmeren met een beetje olijfolie
  • De geitenkaas verbrokkelen en in het hoedje doen
  • 1 theelepel vloeibare honing over de geitenkaas doen

Verpak iedere portobello voor op de BBQ apart in aluminiumfolie

Verpak iedere portobello voor op de BBQ apart in aluminiumfolie

  • verpak iedere portobello apart in aluminiumfolie
  • let op: de open kant van de hoedjes moet steeds boven blijven, anders loopt alle kaas er uit
  • leg de pakketjes op de barbecue op een niet al te hete plek, meestal is dat een plekje aan de zijkant van het rooster
  • laat de pakketjes ongeveer 20 minuten liggen en dan voorzichtig openmaken (open kant van het hoedje steeds boven houden!!)

BBQ zonder vlees met gevulde portobello

Kijk zo maak je ook een lekker voorgerechtje of bijgerechtje op de BBQ zonder vlees. De andere recepten op deze site kan je op dezelfde manier ook voor de barbecue gebruiken. Gewoon in aluminiumfolie verpakken en lekker experimenteren.

Tip: maak de pakketjes heel losjes dicht zodat je af en toe even kan spieken hoe ver ze al zijn.

Zoek je een ander lekker recept voor portobello op de barbecue? Wat dacht je van portobello met gorgonzola en gekaramelliseerde ui? Het recept blijft hetzelfde maak ook nu weer verpakken in alu-folie en op de barbecue leggen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.