Recept Portobello met gekaramelliseerde ui en gorgonzola

Een van de meest uitgesproken kaassmaken is wel die van gorgonzola. Je bent er dol op (zoals ik) of je snapt niet dat mensen het kunnen eten. Voor de liefhebbers van blauwaderkaas een heerlijk recept voor een waanzinnig lekker voorgerecht.

Je kunt de gorgonzola ook vervangen door een andere blauwe kaas zoals blue stilton.

Het recept is goed voor een voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten voor gevulde portobello met gorgonzola

  • 4 portobello’s
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 gram gorgonzola
  • 4 walnoten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • Flinke scheut rode wijn
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Versgemalen peper en zout
andere blauwe kaas
In plaats van gorgonzola kun je ook best een andere kaas gebruiken

Bereiding portobello’s met gorgonzola

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden
  • Maak de portobello’s schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier
  • Snij het steeltje uit het hoedje
  • De uien pellen en in halve ringen snijden
  • Boter in de koekenpan en de uien bakken tot ze mooi glazig worden
  • Dan de suiker toevoegen tot ze gaan karamelliseren
  • Nu kan je de wijn erbij doen en blijf verhitten tot de wijn weer ingekookt is
  • Breng op smaak met balsamico azijn en peper en zout
  • De walnoten grof hakken
  • De gorgonzola in kleine blokjes snijden
  • Vul de hoeden van de portobello’s met de gekaramelliseerde uien
  • Dan op iedere hoed flink wat blokjes gorgonzola verdelen
  • Walnoten ook verdelen en dan in een ovenschaal zetten
  • Zet de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 a 20 minuten zijn ze klaar
  • Serveer de portobello’s warm als voorgerecht

Tip: maak het niet te bont met de garnering. De smaken in dit gerecht zijn al heel sterk, hou de garnering dus simpel. Een beetje aangemaakte sla is meer dan genoeg.

1 Comment

Laat een reactie achter aan roos Antwoord annuleren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.